Matkustaminen

Turisti tarvitsee Australiaan viisumin. Ilmaisen eVisitor-viisumin saa muutamassa minuutissa osoitteesta: http://www.eta.immi.gov.au. Jos olet 18-30 vuotias ja aiot olla Australiassa vähän kauemmin, niin harkitse Working Holiday viisumia, jota voi hakea osoitteessa http://www.immi.gov.au/visitors/working-holiday/417/index.htm. Working Holiday viisumilla voit asua Australiassa vuoden ja työskennellä yhdellä työnantajalla 6kk kerrallaan. Workin Holiday -viisumiin voi saada myös jatkoviisumin.

Suomalainen ajokortti oikeuttaa ajamaan autoa Australiassa, mutta kansainvälinen englannin kielelle käännetty ajokortti auttaa tarvittaessa todistamaan ajokortin olemassaolo viranomaiselle. Australiassa on vasemmanpuoleinen liikenne.

Keskikesällä Australian ilmasto voi olla suomalaiselle tuskallisen kuuma. Mutta kuumuuden kanssa pärjää, kun välttää auringossa oleskelua keskipäivän aikaan ja voitelee kaiken näkyvän ihon kokonaan mahdollisimman vahvalla aurinkovoiteella. Aurinkovoidetta voi olla tarpeen laittaa myös pilvisellä säällä. Uidessa aurinkovoiteet lähtevät pois. Juoda pitää paljon, mutta samalla muistaa huolehtia suolatasapainostaan esim. syömällä banaania tai sipsejä.